Как да решим проблемите, които възникват, когато се използва ултразвуковият преобразувател

- 2021-06-07-

1. Ултразвуковият преобразувател е влажен. По принцип може да се прецени, като се провери щепселът, свързан към преобразувателя с мегер, и се провери стойността на изолационното съпротивление между положителния и отрицателния полюс на преобразувателя. Методът е да поставите целия преобразувател в пещ и да го настроите на около 100 ° С и да го изсушите в продължение на три часа или да използвате сешоар, за да отстраните влагата, докато стойността на съпротивлението стане нормална.

2. Вибраторът на датчика се запалва и керамичният материал е счупен. Може да се провери с невъоръжено око и мегаомметър. Като цяло, като спешна мярка, отделните повредени вибратори могат да бъдат изключени, без да се засяга нормалното използване на други вибратори.

3. Вибрираща повърхност от перфорирана неръждаема стомана. Обикновено ултразвуковите преобразуватели могат да получат перфорация върху вибриращата повърхност след 10 години употреба при пълно натоварване. Това е причинено от дългосрочна умора от високочестотни вибрации на плочата от неръждаема стомана върху вибриращата повърхност. Перфорациите на вибриращата повърхност показват, че е достигнат експлоатационният живот на датчика. Поддръжка По принцип може да се подменя само.

 ultrasonic transducer